IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Андрей Стойчев: Консервативна Германия изостава с иновациите в технологиите

Отражението на процеса Brexit вече остава предимно на местно ниво, донякъде засегнати са Германия и Франция, коментира финансистът

09:06 | 20.02.20 г.
<p>
	Изглед към Берлин. <em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Изглед към Берлин. Снимка: Bloomberg

Ако Германия не промени драстично начина си на мислене по отношение на бизнеса и  иновациите в технологии, ще има доста големи проблеми. Това мнение изказа Андрей Стойчев, изпълнителен директор на Rocksure, в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Според Стойчев Германия може да добави нови проблеми към вече понижените прогнози за икономическото си представяне през 2020 г. Той отбеляза, че вероятно промените в автомобилната индустрия ще доведат до известни сътресения в страната.

„Ако в следващите 5 години Германия не промени мисленето си, ще има проблем... Консерватизмът ѝ е основната причина за това“.

Гостът коментира и Brexit като фактор за пазарите. Той отбеляза, че отражението на процеса вече остава предимно на местно ниво, донякъде засегнати са Германия и Франция.

По думите на Стойчев европейските държави могат да спечелят от изнасянето на компании извън Кралството.

„Едва ли Brexit ще се отразява на пазарите. Темата, особено за по-дългосрочните инвеститори, би трябвало да са президентските избори в САЩ“.

Експертът не очаква промени в паричната политика на Европейската централна банка до края на 2020 г. Според него Федералният резерв също няма да премине към нови мерки поне до президентските избори в САЩ.

„До изборите в САЩ и настроенията на пазара, и политиката на Фед ще останат непроменени“, прогнозира Стойчев.

Гледайте целия разговор във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още