IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрия преустанови временно жп връзките с Италия

Италия вече е страната с най-много случаи на коронавирус в Европа

09:54 | 24.02.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Спреният влак на границата между Австрия и Италия. <em>Снимка:&nbsp;EPA/Johann Groder</em></p>

Спреният влак на границата между Австрия и Италия. Снимка: EPA/Johann Groder

Китайският коронавирус достигна до Европа. В момента Италия е най-силно засегната. В неделя вечерта повече от 150 души бяха заразени, трима са починали от вируса. Особено засегнати са икономически силните региони Ломбардия и Венеция в Северна Италия.

Австрия, от своя страна, временно спря движението на влаковете до съседната страна по т. нар. маршрут „Бренер“. Около 500 пътници трябваше да чакат на граничния пункт с часове, преди властите в Австрия да дадат зелена светлина за пътуването малко преди полунощ.

По това време според Австрийските федерални железници (ÖBB) всички пътници на Eurocity (EC) 86 от Венеция до Мюнхен вече са били преместени в ЕС 1288 с дестинация Мюнхен. Влакът пристигна в Мюнхен рано в понеделник сутринта със закъснение от няколко часа.

Австрийските власти настояваха двама лекари да се качат на борда. Принудителното спиране е било задействано от две германки на борда, които са имали температура и силна кашлица. Според австрийското министерство на вътрешните работи обаче тестовете им за вируса са  били отрицателни. Според железопътната полиция в Бренер двете жени е трябвало да слязат във Верона.

Италианската държавна железопътна компания е информирала преди това ÖBB за възможните случаи. Към този момент част от влака вече е била изолирана. Един Влак на дълго разстояние от Ница до Москва е бил също засегнат от временното блокиране на движението на влакове през прохода Бренер. Според ÖBB той е пренасочен по друг маршрут. Регионален експрес от Австрия до Италия се е върнал вечерта. Бренер е най-важната железопътна линия от Италия до Германия.

Италия вече е страната с най-много случаи на коронавирус в Европа. За сравнение: В Германия са регистрирани 16 случая, дванадесет - във Франция. Ситуацията излезе от контрол и на Корейския полуостров: правителството на Южна Корея обяви най-високото ниво на предупреждение за инфекциозни заболявания заради бързото увеличаване на броя на случаите в страната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 4
georgi_shum
преди 4 години
Те вече го пуснаха, споко :) ще има на кво да денсиш лятото :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 4
michaelis23
преди 4 години
Кухий, аз мислим че земята ше спре да се върти зарад тоя космически вирОс и глобалното затопляне направо ше избухне....., а ако па случайно ни се размине и тоя път, мaнгyститe ше пуснат COVID-19 кючек, новия хит за летото на Слънчака .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
khao
преди 4 години
викаш нема страшно, лъжат ни !!! А Корнелия кога ще прегръща и целува китайче от Илиянци, поради наличие на такива там?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
ivan.kostov.39
преди 4 години
Паниката вече е създадена. Да видим, какъв ще е краят. Приготвяйте се да плащаме сметката. Отнася се за писатели, читатели и ***.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още