Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Австрия сменя самолетите с влакове при късите маршрути заради емисиите

Austrian Airlines ще преустанови обслужването на маршрута Виена-Залцбург, като полетите ще бъдат сменени от 31 железопътни услуги, които ще действат ежедневно

Австрия сменя самолетите с влакове при късите маршрути заради емисиите

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Austrian Airlines ще преустанови обслужването на маршрута Виена-Залцбург, съобщи националният авиопревозвач в четвъртък (2 юли). Вместо това услугата ще бъде заменена от влакове в опит на компанията да спази условията на спасителната сделка, сключена с правителството, съобщава Euractiv.

До 31 железопътни услуги ще действат ежедневно между главното летище на австрийската столица и централната гара на Залцбург, с което страната отбелязва десетократно увеличение на железопътните опции. 

Още по темата

С приемането на спасителния правителствен пакет от 600 млн. евро Austrian Airlines се задължава да ограничи емисиите на парникови газове, като полетите трябва да бъдат заменени с железопътен транспорт, който ще транспортира пътниците за по-малко от три часа.

„До летището във Виена може да се стигне с влак от Залцбург за много по-малко от три часа и без прекачване. Ето защо нашето предложение AIRail е добра и по-екологична алтернатива на полетите “, заяви изпълнителният директор на авиокомпанията Алексис фон Хоенсброех.

Обикновено пътниците са във въздуха за по 45 минути по време на вътрешен полет, което в съчетание с времето, необходимо да се достигане до летището и да се преминат проверки за сигурност, превръща железопътния транспорт в конкурентна алтернатива.

Това не е първото сътрудничество между авиокомпания и железопътен оператор. Миналата година KLM си партнира с холандските и белгийските железопътни компании, за да замени полет по маршрута Амстердам-Брюксел.

Линията Виена-Залцбург вече беше тествана от пътниците през миналата година, когато пистата на летището в Залцбург беше затворена за един месец за ремонтни дейности.

Най-важното за пътниците, използващи алтернативната железопътна услуга, е възможността, ако свързващият влак или самолет е пропуснат поради забавяне, клиентите ще получат безплатна резервация за следващата налична услуга.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Отпадането на блокадата заради коронавируса във Великобритания може да се отложи