IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barclays навлиза на 4 нови банкови пазара в Европа през 2021 г.

Британската банка се стреми да се позиционира във Франция, Италия, Испания и Германия

10:16 | 07.10.20 г.
<p>
	Снимка:&nbsp;Olivia Harris/Bloomberg</p>

Снимка: Olivia Harris/Bloomberg

Британската банка Barclays планира да навлезе на четири нови европейски банкови пазара през 2021 г., предаде Ройтерс.

Джералд Матийо, който през септември стана ръководител на частното банкиране на Barclays за Европа, заяви, че британската банка се стреми да се позиционира във Франция, Италия, Испания и Германия през следващата година.

„Това са страните, в които виждаме много възможности в корпоративното и инвестиционното банкиране на местно ниво“, каза Матийо в интервю за Ройтерс.

Според банкера Barclays ще се фокусира върху семейния бизнес, лица с много висок доход и някои други корпоративни или институционални клиенти.

Barclays, която не отчита отделно приходи или печалби от частно банкиране, поддържа клонове за управление на портфейли в Европа, в Монако, Швейцария и Ирландия.

Тя планира да разшири дейността си на нови европейски пазари чрез лицензираната от Европейския съюз платформа в Дъблин, каза Матийо, като ще работи съвместно с местни корпоративни и инвестиционни банкови екипи.

По думите на регионалния мениджър на банката за Европа в момента се наблюдава поток от клиенти към Швейцария, където пазарът става все по-привлекателен на фона на COVID ситуацията. Той обясни, че пандемията от COVID-19 и отрицателните лихвени проценти представляват особено предизвикателство пред бизнеса и индустрията като цяло.

„Индустрията е изправена пред много агресивна ценова конкуренция“, каза той. „Частното банкиране в цяла Европа е печеливш сегмент, но ние трябва да предвиждаме и да адаптираме своя бизнес модел към предизвикателствата в момента“, добави банкерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още