IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barclays продава бизнеса си за анализ на риска и индексни решения на Bloomberg

Сделката на стойност 782 млн. долара се очаква да приключи през втората половина на 2016 г.

17:23 | 16.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Barclays продава бизнеса си за анализ на риска и индексни решения на Bloomberg

Barclays продава бизнеса си за анализ на риска и индексни решения на Bloomberg за 520 млн. лири (782 млн. долара) и размишлява върху продажбата на операциите си в Африка, съобщава Bloomberg.

Продажбата на поделението е един от поредните ходове на британския кредитор, който иска да се фокусира върху основните си операции, посочва MarketWatch.

Очаква се сделката, която е обект на регулаторни одобрения, да приключи до средата на 2016 г. Тя ще донесе приходи на Barclays в размер на 480 млн. лири.

Поделението, което се продава, включва основните индекси на банката, цялото семейство от индекси, както и интелектуалната собственост върху инструмента за портфейлен анализ POINT.

Barclays ще продължи да оперира POINT още 18 месеца след края на сделката, за да помогне на клиентите си да се прехвърлят към други доставчици.

Главният изпълнителен директор на Barclays Джес Стейли коментира, че сделката е още едно доказателство за работата на банката в посока освобождаване от нестратегически активи.

Британската финансова институция, която се фокусира върху по-печелившите си дейности в САЩ и Великобритания, обмисля и възможността за продажба на операциите си в Африка, пише Bloomberg, цитирайки Financial Times, който не посочва източника на информацията.

През ноември две лица, запознати с процесите, коментираха, че банката търси потенциални купувачи за бизнеса си по управление на активи в Азия.

През третото тримесечие Африка донесе печалба преди данъци на Barclays от 251 млн. лири в сравнение с печалба в размер на 272 млн. лири година по-рано. Активите са за 52,2 млрд. лири, а възвръщаемостта на капитала е 9,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още