Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Barclays ще наеме 150 служители от Европа като част от плановете си за Brexit

Новонаетите служители ще бъдат допълнение към 150-е настоящи позиции в Обединеното кралство, които банката ще премести в Дъблин

Barclays ще наеме 150 служители от Европа като част от плановете си за Brexit

Снимка: Ройтерс

Една от най-големите банки във Великобритания - Barclays, ще създаде 150 нови работни позиции в континентална Европа като част от плана на компанията, свързан с излизането на страната от Европейския съюз (ЕС), споделят водещи банкери, цитирани от Bloomberg.

Новонаетите служители ще бъдат допълнение към 150-е настоящи позиции в Обединеното кралство, които банката ще премести в Дъблин, заяви изпълнителният директор на ирландското звено на компанията Кевин Уол.

Barclays е избрала Ирландия като основен европейски хъб след Brexit. 

Още по темата

„Търсим около 150 нови позиции в Европа, които ще бъдат създадени в резултат на изграждането на този хъб“, заяви Уол.

„В сравнение с броя на служителите, които работят във Великобритания и ЕС като цяло, този брой е незначителен“, добави той.

Най-големите световни банки вече работят върху плановете си, свързани с Brexit и разтрогването на досегашните договорености между ЕС и Великобритания.

Въпреки че главният преговарящ за Brexit Майкъл Барние наскоро заяви, че е реалистично сделката за оттеглянето от блока да се договори до осем седмици, кредиторите продължават да градят плановете си с очаквания за един неясен и хаотичен край на този процес.

Има много големи рискове пред банките, които са наели хиляди служители (банкери и търговци) в Лондон, възползвайки се от липсата на търговски бариери в рамките на ЕС.

Заместник-председателят на международната инвестиционна банка JPMorgan Chase & Co. Марк Гарвин приема „сценарий без сделка“, като представителите на Citigroup Inc. и Barclays правят планове върху подобна основа.

Brexit ще засегне стотици служители на JPMorgan, включително и работещите в нея британци, както и онези, които може потенциално да бъдат преместени от Лондон.

Инвестиционната банка вече е поискала няколко десетки служители да се преместят в европейските ѝ офиси преди Великобритания да напусне ЕС през март 2019 г.

Мнозинството европейски служители от Citigroup като цяло са базирани извън Обединеното кралство, но въпреки това нюйоркската банка очаква поне 150 работни позиции да бъдат засегнати от Brexit.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Членове на кабинета на Мей приемат 5-годишно ограничение за предпазния механизъм