IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барозу: Възстановяването на европейската икономика започна, но още е крехко

Възстановяването на икономиката става по-бързо, отколкото се е очаквало, коментира Херман ван Ромпой

21:04 | 24.03.11 г.
Барозу: Възстановяването на европейската икономика започна, но още е крехко

Възстановяването на европейската икономика след кризата започна, но все още е твърде крехко, заяви председателят на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Икономиката ни е по-добре, отколкото миналата година, но възстановяването все още е много крехко и неравномерно," посочи той на среща с организациите на работодателите и профсъюзите.

Президентът на ЕС Херман ван Ромпой пък заяви, че възстановяването на икономиката става по-бързо, отколкото се е очаквало.

Обръщайки се към профсъюзите, които днес изведоха по улиците на Брюксел и други европейски страни десетки хиляди хора, Ромпой заяви, че на срещата на върха на ЕС днес и утре няма да бъдат взимани решения за унищожаване на европейския социален модел.

"Възнамеряваме да приемем "Пакта за еврото плюс". Този плюс означава, че страните са длъжни да работят допълнително за икономическото възстановяване на Европа. Целта ни не е да демонтираме европейския социален модел, а да засилим конкурентоспособността на европейската икономика, което ще доведе до икономически растеж и увеличение на работните места," заяви още Ромпой.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още