IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BASF отново финансира стартъпи в България

Тази година основната тема на състезанието е възобновяемите енергийни източници и е фокусирана към въпросите на Зелената сделка

17:00 | 26.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em><span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: EPA/RONALD WITTEK</span></em></p>

Снимка: EPA/RONALD WITTEK

Най-голямата химическа компания в света BASF отново инициира проекта BASF Innovation Hub. Той ще обедини стартъпи и иноватори от 11 страни от Централна и Югоизточна Европа, включително България, които ще имат възможността да получат финансова подкрепа за идеите си. Тази година основната тема на състезанието е възобновяемите енергийни източници и е фокусирана към въпросите на Зелената сделка и решенията на ключовите екологични предизвикателства на днешния ден.

Кандидатстването в BASF Innovation Hub започва днес и продължава до полунощ на 16 септември. В първия кръг на състезанието жури ще избере най-добрата идея в България. През ноември печелившата идея ще бъде представена на големите финали на BASF Innovation Hub заедно с най-успешните решения от другите страни. Победителят от кръга на местно ниво получава награда от 2500 евро, а най-добрата идея от регионалния кръг печели 5000 евро.

Възможността за финансова подкрепа ще бъде предоставена на иноваторите и стартъп екипи с до петима членове. Основното изискване за участие е идеята да допринесе пряко или косвено за създаването на решения на ключовите екологични предизвикателства на днешния ден, най-важни от които са: чистата енергия, интелигентните транспортни системи и стратегията “От фермата до трапезата“. 

„Оценяваме, че Европейската комисия има добре структурирана политика за Зелената сделка с подобрен план за действие, включващ мерки за постигане на устойчива икономика. Ние сме ангажирани с целите на Зелената сделка и наше задължение е да я подкрепим с подходящи решения. BASF Innovation Hub е точен пример за добра практика в подкрепа на Зелената сделка“, каза Андреас Лиер, управляващ директор на BASF за България.

С проекта Innovation Hub компанията предоставя разпознаваема платформа, чрез която иновативните стартъпи ще получат видимост и представяне, ще бъдат комуникирани и ще привлекат потенциални партньори и допълнителна подкрепа.

„Независимо дали става дума за слънчева енергия и CDR батерии, интелигентни транспортни системи или най-достъпните и здравословни начини за производство на храна, BASF ще предостави финансова помощ за развитието на най-добрата идея“, посочи още Лиер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още