IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bayer: Няма да се разделяме на по-малки компании като J&J и General Electric

Ще продължим курса, който развива нашата компания по трите стълба под един покрив - фармация, земеделие и здравеопазване, казва Вернер Бауман

11:00 | 18.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на германския концерн Bayer AG заяви, че конгломератът ще продължи да управлява трите си основни бизнес звена под един покрив, въпреки че интересът на инвеститорите към потенциала за разделяне на големи диверсифицирани компании се засилва.

„Ще продължим курса, който развива нашата компания по трите стълба, които имаме – фармацевтични продукти, земеделие и потребителско здраве“, каза Вернер Бауман в телевизионно интервю по време на Bloomberg New Economy Forum в Сингапур. Решението е взето от управителния съвет на германската компания и одобрено от надзорния съвет, каза той, след като беше попитан за евентуално разделяне.

Коментарите на Бауман се случват, след като през миналата седмица Johnson & Johnson обяви, че ще раздели своите фармацевтични и здравни звена на две отделни търгувани компании - стратегия, която други фармацевтични компании наскоро последваха, за да се съсредоточат върху най-печелившите си бизнеси за разработване на лекарства. General Electric Co. обяви, че ще се разбие на три части дни по-рано.

И трите компании постоянно са били разпитвани за потенциала за подобно разделяне, въпреки че до този месец нямаше никакви анонси. Неотдавнашните решения на J&J и GE увеличиха интереса на пазара към подобни ходове и от страна на други конгломерати, особено в сферата на здравеопазването.

„Това, което е правилно за една компания, не е непременно правилното нещо за другата компания“, каза Бауман, добавяйки, че Bayer вижда значителни предимства в управлението на бизнеса под един покрив. „Областта, върху която сме фокусирани, са естествените науки. Ако погледнете нашето портфолио днес, ние сме активни в три бизнеса. Това е фармацевтика, земеделие и бизнес за здравето на потребителите. Всички те са сформирани от науките за живота като платформа“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още