IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bayer затяга коланите

Фармацевтичният и аграрен концерн обмисля сериозни съкращения в различни държави и подразделения, твърди Handelsblatt

16:10 | 28.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Фармацевтичният и аграрен концерн Bayer възнамерява да стартира нова програма за сурови икономии със сериозно съкращаване на работните места. Планът ще се отрази преди всичко на бизнеса със здравни продукти без рецепта (Consumer Health), съобщава германският всекидневник Handelsblatt, цитирайки неназовани източници от компанията.

Работни места ще отпаднат в областта на фармацевтичните изследвания и селскостопанския бизнес, който Bayer разширява с придобиването на Monsanto. Въпреки това обаче няма да има съкращения в Германия, защото в страната ще се прилага договорът за обезпечаване на местоположението, който групата сключи с представителите на служителите до края на 2020 г. Но това не важи за служителите от отдела Consumer Health, чието седалище се намира в Базел, Швейцария. Не е ясно колко работни места ще бъдат елиминирани. Bayer не коментира темата.

Базираният в Леверкузен и част от германския водещ индекс Dax концерн възнамерява да информира анализаторите и мениджърите за бъдещите перспективи на 5-и декември по време на инвеститорска конференция в Лондон.

Ръководителят на дивизията Consumer Health Хайко Шиперс заяви в средата на ноември пред анализатори, че тогава възнамерява да предостави анализ за това как бизнесът може да бъде отново насърчен. Според вътрешни източници Bayer обмисля и продажбата на някои марки на отделни пазари, в които бизнесите са твърде слаби, за да нараснат в средносрочен план. 

Отделът за фармацевтични продукти също е изправен пред сериозни промени, тъй като от началото на годината Bayer изследва всички обекти по целия свят за научноизследователската и развойната си дейност под проектно име Super Bowl. През септември Ройтерс информира, че са възможни съкращения на работни места, преместване на работа и аутсорсинг на тестовете за лекарствата. Ще има „сериозни промени", писа тогава агенцията. Според вътрешни лица групата проучва и възможностите за своя ветеринарен бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още