Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Бедствията отново помрачават представянето на Swiss Re

Като цяло големите щети на швейцарците възлизат на около 3 млрд. долара

Бедствията отново помрачават представянето на Swiss Re

Вторият по големина презастраховател в света Swiss Re не успя да генерира достатъчно висока печалба през миналата година заради многото природни бедствия. В крайна сметка  конкурентът на лидера на световния пазар Мюнхен Re спечели 421 млн. долара, което е с 27% повече от печалбата за 2017 г. Но през предходните години печалбата бе над 1 млрд. долара.

Въпреки по-високите платени обезщетения Swiss Re ще изплати по-висок дивидент на своите акционери. Освен увеличения с 0,60 франка до 5,60 франка дивидент компанията възнамерява да изкупи и свои акции, като похарчи за това до 2 млрд. франка.

Въпреки че застрахователят повиши нивото на цените в края на годината в своите преподновени договори и енергично разшири бизнеса си, природните бедствия и мащабните човешки жертви удариха Swiss Re през 2018 г. много по-силно, отколкото германския им конкурент.

Още по темата

Като цяло големите щети на швейцарците възлизат на около 3 млрд. долара. Особено втората половина на годината е имала силно отрицателно въздействие върху резултата. В допълнение към щетите, причинени от два тайфуна в Япония и ураганите "Флоренция" и "Майкъл", Re също трябваше да плати сериозни обезщетения за щетите, причинени от горските пожари в Калифорния, бурите в Канада и градушката в Австралия. Към това се добавят и щетите от нещастен случай с язовирна стена в Колумбия. Само смъртоносните пожари в Калифорния, при които загинаха 85 души и над 20 000 сгради бяха унищожени, ще доведат до искове от Swiss Re за сумата от 375 млн. долара, а тези от тайфуните Джеби и Трами в Азия – до 320 млн. долара.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Проучване: Партията на труда печели европейските избори в Холандия