IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безпокойство в Атина от нестабилността в Берлин

Сътресенията в Германия може да блокират и възможността за стартиране на желаните от Атина преговори за облекчаване на гръцкия дълг

12:58 | 21.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Атина е обезпокоена от възникналата политическа нестабилност в Берлин, породена от провала на преговорите за съставяне на управляваща коалиция в Германия, информират гръцките издания "Катимерини" и "Рийдър". 

Гръцки правителствени и дипломатически източници се опасяват, че отсъствието на правителство в Германия може да създаде несигурност около проверката на гръцката спасителната програма, извършвана сега от кредиторите на Гърция.

Това може да блокира и възможността за стартиране на желаните от Атина преговори за облекчаване на гръцкия дълг. 

Удължаването на политическата криза в Германия не само променя, но и прави още по-належащо третата проверка на гръцката спасителна програма да приключи възможно най-скоро и то в началото на декември. 

Всяко протакане в Германия може да се окаже с последствия за Гърция и да осуети взимането на своевременни жизненоважни за нея решения както за дълга, така и за нейното бъдеще след формалното приключване на спасителната програма, чийто срок изтича през август догодина, смятат същите източници. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още