Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Благой Палев: Инвестиция от 30 млн. евро развива пазара на дългосрочни грижи в региона

Съоснователят на Blocks Health and Social Care е убеден, че в рамките на една-две години ще има ефект от грижите в повишаване стандарта на живот

гледано: 4213   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Най-голямата социално ангажирана инвестиция в региона е насочена към повишаване благосъстоянието на хората. Това заяви Благой Палев, съосновател на Blocks Health and Social Care, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

„Важна стъпка в нашето развитие е успешното пласиране на 10-годишна емисия облигации в размер на 30 млн. евро. Така ще можем да развием нашите проекти в България, Гърция и Румъния“, поясни той по повод финансирането с корпоративни облигации на най-големия проект за център за дългосрочни грижи и рехабилитация в Югоизточна Европа.

Съоснователят на Blocks Health and Social Care е убеден, че в рамките на една – две години ще има ефект от грижите в повишаване стандарта на живот.

Благой Палев обясни, че в Гърция компанията е започнала дейността си в средата на миналата година, а през тази ще може да навлезе на пазара на дългосрочна грижа с 4-5 дома за възрастни хора в Атина.

„В Румъния влязохме на пазара в края на миналата година. Предстои въвеждане в експлоатация на болница за рехабилитация и дом за стари хора“, информира той.

По думите на съоснователя на Blocks Health and Social Care и пазарът на дългосрочни грижи в България се развива.

„Предстои ни много сериозно развитие по отношение на грижата за дементни хора, ще открием включително и дневен център за дементни грижи. Част от генерирания ресурс ще бъде насочен именно към тази сфера“, посочи Благой Палев.

Според него нуждата от грижа за възрастните хора е все по-належаща. „Няма достатъчно специалисти, но ние обучаваме наши кадри. Опитваме да привлечем и българи от чужбина“, съобщи още съоснователят на Blocks Health and Social Care.

Благой Палев потвърди, че инвестициите на Blocks Health and Social Care са насочени към иновации, вложени в апаратура, но и в услуги, които повишават качеството в грижите за хората.

До три месеца ще бъдат пуснати 13 къщички, като интересът към тях е много голям.

Как ще разширява дейността си Blocks Health and Social Care? Ще продължи ли тенденцията да се откриват повече центрове за дългосрочни грижи за хората? Кои са страните, които прилагат добри практики в изграждането на центровете? Как се печели доверието на инвеститорите в несигурни времена?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Великобритания иска от ЕС по-дълъг гратисен период за Северна Ирландия