IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNP Paribas изненада с по-висока печалба

Банката отчете втори пореден ръст в бизнеса си с търговията с фиксиран доход, като засенчи банките от Wall Street и европейските си конкуренти

11:45 | 31.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Френската банка BNP Paribas се възползва от по-ниските данъчни плащания през второто тримесечие. Освен това преструктурирането на инвестиционното банкиране продължава да се отплаща.

Под черта се оказва, че през тримесечието банката е спечелила малко повече от 2,5 млрд. евро, с три процента повече от преди година. Приходите застояват на нивото от предишната година - 11,2 милиарда евро, както обяви най-високо оценената от пазарите банка в еврозоната след испанската  Santander. Пазарната капитализация на BNP Paribas възлиза на 52 млрд. евро.

BNP Paribas SA отчете втори пореден ръст в бизнеса си с търговията с фиксиран доход, като засенчи банките от Wall Street и европейските си конкуренти в най-лошото първо полугодие за търговията с ценни книжа от десетилетие насам.

Приходите в поделението са нараснали с почти 9% до 793 млн. евро през трите месеца до юни, като така надминава резултатите на конкурентите, включително JPMorgan Chase & Co. и Citigroup Inc., макар и да не достига отскока от 29%, постигнат през първото тримесечие.

Жан-Лорен Бонафе, главният изпълнителен директор, взе трудното решение за затваряне на звена и свиване на разходите, след като трудните условия за търговските банки утежниха плановете му да създаде европейски банков шампион. BNP закри бизнеса си с имотна търговия и дейностите по стокови деривати, за да ограничи риска, докато се стреми да се възползва от оттеглянето на Deutsche Bank AG от пазара на акции и основни услуги.

С резултата си базираният в Париж кредитор надхвърли очакванията на експертите. Това би могло да даде допълнителен тласък на акциите, листнати в EuroStoxx 50, които се представиха значително по-добре тази година от повечето други банкови акции. Към 11,30 часа те добавяр 3,49% към стойността си до 42,96 евро за брой.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още