IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bombardier спечели голяма поръчка от Австрия

Канадският концерн ще достави до 300 влака на стойност около 1,8 млрд. евро

22:35 | 29.12.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Завод на&nbsp;Bombardier в Дарби, Англия. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Завод на Bombardier в Дарби, Англия. Снимка: архив Ройтерс

Австрийската железопътна компания Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) е поръчала до 300 влака за близки разстояния и регионален транспорт от канадския производител Bombardier Transportation. Съответният рамков договор за влаковете от новия тип „Talent 3“ е бил подписан в четвъртък, обяви концернът, цитиран от DPA. Поръчката е на стойност 1,8 млрд. евро. 

Твърдо договорена е доставката на 21 влака на стойност 150 млн. евро. Те ще бъдат произвеждани след септември 2017 г. в завода на компанията Hennigsdorf в Берлин и ще бъдат доставени до 2019 г. За следващите доставки все още не е уточнен заводът производител.

„Този рамков договор е огромен успех за Bombardier“, пояснява Кристиан Дивалд, ръководител на австрийското поделение на компанията - Bombardier Transportation Austria GmbH. От предходните модели на семейството Talent в Европа и Канада има около 1400 влака.

Със своята централа в Берлин Bombardier Transportation е влаковото поделение на канадския производител на влакове и самолети Bombardier. То има около 40 000 служители.

В рамките на последното преструктуриране до края на 2018 г. се очаква компанията да съкрати 7000 работни места в глобален план. Тези съкращения ще бъдат отчасти компенсирани от наемане на персонал в някои области с растеж и по-специално в подкрепа на ускоряването на програми и стратегически проекти в световен план.

През 2015 г. компанията отчете спад на приходите от почти 10 на сто до 18,2 млрд. долара. Заради отписвания концернът е на загуба от над 5,3 млрд. долара, след като през 2014 г. загубата беше в размер на 1,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
stanislavr
преди 7 години
И после България била бедна. У нас с обществена поръчка за 150 милиона я купим 21 рейса втора употреба, я по-малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още