IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Джонсън спира намаляването на корпоративния данък

Това ще осигури около 6 млрд. паунда, които могат да бъдат насочени към здравеопазването и други сектори, посочва британският премиер

20:00 | 18.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Британският премиер Борис Джонсън заяви в понеделник, че ще отложи по-нататъшното намаляване на корпоративния данък и заяви, че вместо това ще използва средствата за подобряване на услуги като здравеопазването, които са централен въпрос в кампанията му преди предсрочните парламентарни избори на 12 декември, предава Ройтерс. 

„Отлагаме по-нататъшните намаления на корпоративния данък“, посочи Джонсън, добавяйки: „Това ще осигури 6 млрд.  паунда (7,8 млрд. долара), които можем да вложим в приоритетите на британския народ, включително в Националната здравна служба“.

Правителството на Великобритания беше дало обещание да намали корпоративния данък до 17% през следващата година. В момента данъкът възлиза на 19% и е един от най-ниските такива сред големите индустриализирани икономики в света.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още