Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Борис Джонсън възнамерява скоро да стартира търговски преговори със САЩ

„Червените линии" за преговорите с Вашингтон следва да бъдат публикувани следващата седмица, твърди Telegraph

Борис Джонсън възнамерява скоро да стартира търговски преговори със САЩ

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Британският премиер Борис Джонсън планира да започне търговски преговори със САЩ през следващите две седмици според медийни спекулации. „Червените линии" за търговските преговори следва да бъдат публикувани следващата седмица, съобщава Telegraph. Според статията се очаква ключовите точки на Лондон да отхвърлят исканията на американски фармацевтични компании за по-добър достъп до британския пазар.

Обявените търговски преговори между Съединените щати и Великобритания се разглеждат като лост срещу Европейския съюз. След Brexit все още няма последващо споразумение между ЕС и бившия му член, регулиращо търговията. Обединеното кралство настоява, наред с други неща, че иска да определя само свои собствени правила за компаниите, докато ЕС  настоява за равнопоставени условия по въпроси като околната среда и държавните помощи. 

Още по темата

Като знак, че приема загрижеността на САЩ относно твърдата позиция на Великобритания по отношение на храните и селскостопанските стандарти, британският министър на околната среда Джордж Юстис смекчи в свое изказване в неделя съпротивата на Обединеното кралство срещу вноса на американски химически обработвани меса.

Въпреки че "няма планове" да се разреши вноса на пиле, обработено с хлор, което е незаконно във Великобритания, той добави, че това е остаряла технология, която до голяма степен е заменена в САЩ от пилетата, измивани с млечна киселина.

Конфедерацията на британските индустрии (CBI) призова Джонсън да сключи споразумение след Brexit, което да включва обслужващи индустрии, като финансовата. Трябва да се избягва скъпата бюрокрация и сложните митнически споразумения, настояват от CBI. Очаква се Великобритания и ЕС да започнат преговори за регулиране на пазарите следващия месец.

Преходната фаза след Brexit, по време на която търговските отношения остават непроменени, приключва на 31 декември. През това време трябва да се изяснят бъдещите отношения между Великобритания и ЕС - включително и чрез споразумение за свободна търговия. Очаква се Джонсън да се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп през юни.
 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Дивидентите не са мъртви, но инвестиционните стратегии се нуждаят от промяна