Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Bosch плаща среден бонус от 2000 евро на служителите си

Конкурентите Continental и ZF Friedrichshafen обаче замразяват временно политиката си за годишни бонуси за работниците

Bosch плаща среден бонус от 2000 евро на служителите си

Устройството за анализ на тестове за коронавирус на Vivalytic, разработено от Bosch Healthcare Solutions GmbH. Снимка:  Andreas Gebert/Bloomberg

Служителите на Bosch могат да очакват извънредно плащане на бонус от средно 2000 евро въпреки спада в автомобилното производство по време на коронавирусната криза. Най-големият автомобилен доставчик в света плаща на своите служители на колективен договор в Германия средно 39 процента от месечната заплата, като плащането ще се извършва със заплатата в края на април, предава DPA.

Общият обем е около 113 млн. евро. От мярката ще спечелят около 56 600 служители. В Bosch през миналата година някои подразделения, като за домакинските уреди и електроинструментите, смекчиха спада на продажбите в автомобилния сектор.

Още по темата

Служителите на най-големия конкурент Continental обаче остават с празни ръце. „Съгласихме се заедно с представителите на служителите да прекратим глобалната схема за споделяне на печалба на служителите за изминалата финансова година", заяви говорител. В основата на решението е продължаващата криза в автомобилната индустрия и все още много нестабилната пазарна среда.

Временното спиране на плащанията на бонуси щяло да бъде важен принос за осигуряване на целовите разходи на компанията и засилване на конкурентоспособността и бъдещата жизнеспособност на Continental. Освен това концернът отмени изплащането на дивиденти. За разлика от групата на Bosch Continental се срина дълбоко в зоната на загубите.

И при третия по големина германски поддоставчик, ZF Friedrichshafen, бонусното изплащане за служителите се отменя. В нормални години служителите на ZF получават бонуси в размер на между 1000 и 1500 евро.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Берлинското летище е финансово подсигурено само до февруари