IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bosch ще произвежда и сензори за скорост в Румъния

Германският индустриален концерн възнамерява да разшири фабриката си в Блаж, като разкрие около 300 нови работни места

18:28 | 02.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Завод на Bosch.<em> Снимка: компанията</em></p>

Завод на Bosch. Снимка: компанията

След февруари 2013 г. в завода на Bosch в Румъния ще се произвеждани сензори за скорост за автомобилната промишленост. Компанията ще инвестира около 43 млн. евро до края на 2013 г. в разширяването и в ново оборудване. Началото на строежа е предвидено за пролетта на 2012 г. На допълнителна площ от 21 000 кв. м до края на 2013 г. ще бъдат създадени около 300 нови работни места.

До 2020 г. броят на заетите в това производство ще скочи до 1 000 служители. Новото производство в чисто организационен аспект ще се числи към поделението Chassis Systems Control, което произвежда компоненти и системи за активна и пасивна сигурност, както и асистенти за шофьорите с приложение в автомобилната промишленост. Тази област е представена на повече от 35 места в целия свят и дава работа на повече от 16 000 сътрудници.

В Блаж досега компанията произвежда технологии за употреба в машиностроенето. Производственият обект бе открит през 2007 г., като дава работа на около 580 служители.

Групата е представена и в два други града в Румъния: в Букурещ с дистрибутор на електрически инструменти, технология за отопление и безопасност и търговия с продукти за превозни средства, както и с комуникационен център в Тимишоара. Като цяло в момента за Bosch в Румъния работят 1 400 служители.

През миналата година Bosch увеличи приходите си заради силната инерция от бума в търсенето на нови превозни средства с почти девет процента. По отношение на печалбата обаче концернът със седалище в Щутгарт трябваше да отчете значителен спад заради високи амортизации на подразделението за соларни технологии.

В началото на месеца румънският премиер Емил Бок заяви, че Bosch възнамерява да построи нова фабрика в Румъния. В завода, който ще е част от индустриален парк в близост до Клуж, ще бъдат създадени 300 нови работни места, а инвестицията ще е в размер на 77 млн. евро.

Приходите се увеличават през изминалата година по-силно от очакванията до 51,4 млрд. евро. За текущата година приходите ще се повишат с още 3 до 5% до 54 млрд. евро. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още