IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският финансов министър: Напускане без споразумение ще бъде пагубно за икономиката

Не съм сигурен, че хората разбират какъв риск бихме поели, не само за икономиката ни, но и за бъдещето на нашето скъпо Обединено кралство, каза Филип Хамънд

13:13 | 30.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският финансов министър Филип Хамънд предупреди днес желаещите в неговата партия да поемат поста на премиера Тереза Мей, че Brexit без споразумение ще подкопае икономиката и ще застраши бъдещето на Обединеното кралство, предаде Ройтерс.

Трябва да разкараме от масата призрака на излизането от ЕС без споразумение, заяви Хамънд пред BBC.
Напускане без споразумение ще бъде много лошо за икономиката, допълни той. 

Не съм сигурен, че хората разбират какъв риск бихме поели, не само за икономиката ни, но и за бъдещето на нашето скъпо Обединено кралство, ако напуснем без споразумение, подчерта Хамънд.

По мое мнение - няма да е добре, допълни той. 

Великобритания трябваше да напусне ЕС на 29 март, но парламентът на страната три пъти отхвърли плана за Brexit на премиера Тереза Мей, което доведе до отлагане на датата за излизането на страната от ЕС за 31 октомври.

Тъй като не успя да осъществи Brexit, британският премиер и лидер на Консервативната партия Тереза Мей обяви миналата седмица, че подава оставка на 7 юни. Тя ще остане ръководител на правителството, докато консерваторите не си изберат нов лидер. Този процес трябва да започне на 10 юни и да приключи през втората половина на юли.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още