IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският парламент ще обсъди петицията за отмяна на Brexit следващата седмица

Петицията обаче няма да бъде подложена на гласуване

23:27 | 26.03.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският парламент ще проведе през следващата седмица необвързващ дебат за отмяна на излизането на страната от Европейския съюз, след като онлайн петиция за спиране на Brexit събра над 5,7 милиона подписа, съобщи Асошиейтед прес.

Според законите на Обединеното кралство, всяка петиция към правителството, която събере повече от 100 хиляди подписа, трябва да бъде внесена за дебат в парламента. Петицията обаче няма да бъде подложена на гласуване.
Комисията по петициите на Камарата на общините обяви, че петицията за отказ от член 50 - официалното заявление на Обединеното кралство, че желае да напусне ЕС - е "най-подписваната петиция, която някога е внасяна".

Дебатът ще бъде в понеделник, когато ще бъдат обсъдени още две алтернативни петиции. Едната призовава за нов референдум и е подписана от 120 хиляди души, а другата иска Великобритания да напусне ЕС без сделка и има 140 хиляди подписа.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
toto 2
преди 5 години
Пазарът май го отразява , -паундът "скокна "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 4
barakuda28
преди 5 години
Съмнява ме петиция да е по-важна от референдум. Доста смешно ще е ако отменят резултата от референдума и се позоват на нея...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
s3
преди 5 години
Нека по-скоро да приемата петицията и да анулират референдума за излизане от ЕС. Тази петиция е подкрепена от много хора, по-важна е от някакъв референдум.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още