Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Британските пилоти на Ryanair се готвят за стачка

Причината е спор с ръководството относно условията на труд

Британските пилоти на Ryanair се готвят за стачка

Снимка: Ройтерс

Членуващите в британския пилотски синдикат пилоти на Ryanair гласуваха в подкрепа на стачни действия по-късно този месец, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Причината е спор с ръководството относно условията на труд, съобщи синдикатът Британска асоциация на пилотите.

Според пилотския синдикат ще има двудневна стачка на пилотите от Ryanair, започваща от 22 август и втора стачка от ранните часове на 2 септември до малко преди полунощ на 4 септември.

Още по темата

В имейл, пратен от Британската пилотска асоциация до членовете й, синдикатът казва, че неговите членове са пратили много ясно и силно послание до компанията и че 79,5 процента от подадените гласове са били за стачни действия. Британската пилотска асоциация остава ангажирана за намиране на решение за уреждане на спора с Ryanair.

Самата Ryanair заяви, че стачните действия имат подкрепата на едва 30 процента от нейните пилоти и че само половината от тях са членове на Британската асоциация на пилотите. Компанията смята, че стачните действия ще породят притеснения за клиентите по време на празниците и ще нарушат техните планове за пътуване. Компанията призовава синдиката да се върне на масата на преговорите и се извинява искрено на клиентите за несигурността за тях, която може да възникне от стачните планове на пилотския синдикат.

През 2017 г. Ryanair се съгласи да признае синдикатите за първи път, което породи серия от стачни действия миналата година и накрая се стигна до подписване на колективни трудови договори между Ryanair и седем пилотски синдиката в Европа. Но Британската пилотска асоциация твърди, че пилотските синдикати в Испания, Ирландия, Швеция и Германия са постигнали малък, ако не и никакви значителен напредък в разговорите с Ryanair.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Аерокосмическата индустрия във Великобритания ще създаде фонд с 1,3 млрд. долара