IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъкингамският дворец посрещна Тръмп с почести

По-късно президентът ще се срещне с Тереза Мей, с която ще обсъдят бъдещите търговски взаимоотношения

17:20 | 03.06.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп беше тържествено посрещнат в Бъкингамския дворец в първия ден от тридневната си визита в Обединеното кралство, която обещава да е наситена с множество събития, предаде БТА.

Посрещнат с топовни салюти, милиардерът републиканец, придружен от съпругата си Мелания, беше очакван при слизането си от хеликоптера от британския престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила.
По-късно Тръмп поздрави британската кралица Елизабет Втора, с която си размениха по няколко думи в присъствието на неговата дъщеря и съветничка Иванка и зетят му Джаред Къшнър. След няколко минути, прекарани в двореца, кралицата и президентът излязоха, за да изслушат британския и американския химн, изпълнени от кралските гвардейци, облечени в традиционните си червени мундири и шапки от меча кожа. Тръмп направи преглед на почетна рота.

В програмата на президента бяха още обяд с кралицата, чай с Уелския принц и съпругата му в тяхната резиденция Кларънс хаус, а след това - официална вечеря. Но непредсказуемият американски президент има намерение да не се ограничава с протокола, а да дава мнения по парливия въпрос за Brexit, както и за трусовете в британската политика, отбелязва Франс прес. Няколко минути преди кацането на президентския самолет Air Force 1, Тръмп даде тон с туит, в който нарече кмета на Лондон Садик Хан, който беше критикувал визитата му, „пълен неудачник".

Почестите, предвидени за американския лидер, предизвикаха вълна от протести, а няколко политици, сред които ръководителят на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, няма да отидат на банкета.

Активисти на „Амнести интернешънъл" тази сутрин поставиха на мост срещу посолството на САЩ плакати с призиви за съпротива срещу Тръмп, срещу расизма, сексизма и омразата.

По време на визитата си Тръмп ще се срещне с министър-председателя Тереза Мей. Сред очакваните теми на разговор ще са бъдещите търговски отношения, съобщи говорител на „Дайунитг стрийт“ 10.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 11:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
korn
преди 4 години
Американския нацист и расист пристига в Англия и е посрещнат с почести. Хм. Тъй като в момента Англия, САЩ и Русиия се управляват от нацисти и расисти, които просто се борели за държавите си и народа, мисля че е време и трите Велики Сили да се извинят на Германия и да признаят че,Хитлер е бил един прекрасен човек който е мислел за Германия и германския народ. Врме е да се спрат американските холивудски бълвочи за лошите нацисти, Дискаварито да престава един филм за готиния пич Хитлер, тръм да спре да повтаря че САЩ са спасили Европа от нацизма,злобното нацистко диктаторче Путин да спре с парадите на Червения площад.И най важното САЩ,Русия и Великобритания да си изтеглят базите от Европа и повече да не се мясят в нещата на европейците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още