IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централните банки поддържат най-разхлабените валутни политики от 2009 г. насам

Тъй като правителствата не са в състояние да увеличават разходите или да понижават данъците, централните банкери се опитват да защитят икономиките, пише Bloomberg

13:43 | 28.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Централните банки поддържат най-разхлабените валутни политики от 2009 г. насам

Централните банки по света поддържат най-разхлабените валутни политики от 2009 г. насам. Причината се крие в опасността дълговата криза в еврозоната да доведе до глобална рецесия, пише Bloomberg.

През последните 3 месеца валутни стимули са били предприети от централните банки на САЩ, Великобритания и 9 други страни, както и от Европейската централна банка (ЕЦБ). Шест други страни, включително Мексико и Швеция, вероятно ще понижат основния си лихвен процент до края на март, прогнозира JPMorgan Chase & Co.

Тъй като правителствата не са в състояние да увеличават разходите си или да понижават данъците, централните банкери, включително шефът на австралийската централна банка Глен Стивънс и шефът на израелската централна банка Стенли Фишер, се опитват да защитят икономиките си от негативното влияние на европейската дългова криза и безработицата в САЩ, замръзнала на около 9%.

Наблюдаваме централни банки, които до скоро обръщаха голямо внимание на инфлацията, сега да променят политиката си на 180 градуса в светлината на новите мерки за бюджетни икономии, предприети от правителствата, казва Ерик Стейн, който управлява 6,6 млрд. долара в Eaton Vance Global Macro Absolute Return Fund в Бостън.

Бразилия и Индия са сред страните, където разхлабената валутна политика създава риск от повишена инфлация. Темпът на нарастване на цените в двете страни и без това е по-висок от заложения.

Последна актуализация: 17:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Все повече експерти предлагат САЩ да обявят фалит, светът да ги постави под карантина и да им даде шанс да станат една нормална държава с нормална икономика. Но това ще е смърт за съвременната англосаксонска и ционистка олигархична върхушка.Така с по-прости думи могат да се обяснят на пръв поглед много сложни неща. Ситуацията е ясна - или страната и в бъдеще ще живее за сметка на целия свят, или я очаква фалит и загуба на голяма част от националната собственост в полза на Япония и Китай. Заради това сега финансовата върхушка на САЩ се опитва да скрие колкото се може по-дълго фалита на държавата и да запази статуквото, затова обгражда Русия и Китай с ракети и се готви да нападне Иран, докато започне икономическо реколонизиране на света. България ни делят само някакви си 2000 км от Иран.Новини: Иран заплаши да удари Турция ако САЩ или Израел атакуват ислямската република, Иран ще атакува противракетния щит в Турция, ако бъде нападнат, Иран заплашва да удари Турция, ако САЩ удари Техерани.т.н. Но Иран не е Либия....Иран заплаши Израел със 150 000 ракети...всеки здравомислещ би трябвало да знае какво означава това! Някой може ли да погледне към картата на Иран и да види къде им са ракетите, накъде са насочени и какъв радиус имат, само така ще ви стане ясно какво ни чака - тотално изтребление! Просто траекториите в ирански карти показват Козлодуй, Варна, Анкара и Хасково, Бургас, Одрин, Малко Търново, това са им най-добрите ракети.... Примерно ако Иран изтрелят ядрена бомба и радарите да я засекът от Турция и да я свалят някъде над Народното Събрание в България по време на Заседание. Разтоянието и ситуацията го предполагат - ако изтрелят ядрена бойна глава - все някъде трябва да падне. Ще бъде най-дългоочакваното и бързо освобождение на България...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Лошото е, че цялата световна икономика е зависима от САЩ. Докато пирамидата се разширява и възвишава е красиво, но натежавайки геометрично идва момента да се срути от самосебеси и да затрупа, робите и някой от фараоните. Рухне ли една финансова пирамида, тези, които са били на върха, пак си остават най-отгоре и единствени оцеляват. Онези, от подножието ги изравят най-накрая, но само колкото да ги идентифицират ......Шуми дървото, което пада, ама няма кой да го чуе! Или да го перифразирам: Ще се задушиме от вонята, която излиза от Уолстрийт, ако се правиме, че не я забелязваме. Банките СЕ хранят от милиони ***-шарани по света. Даваш 1, 9 мил. долара, плащаш още 40 милиарда и получаваш активи за 400 милиарда......Казиното Уолстрийт. Перфектна пирамида, нали?След трагедията Енрон" преди време, сега ще имаме повторение на трагедията, но вече с с ново име ''Уолстрийт'' !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още