IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четирима загинаха при "терористичен инцидент" в Лондон*

Лондон и институциите ще продължат работата си в същия ритъм, независимо от атаките, увери премиерът на страната

18:11 | 22.03.17 г.
<p>
	Снимка:<em> Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Четирима души загинаха след нападение пред сградата на британския парламент. При инцидента загина полицай, а двама души са прегазени от нападател, който по-късно беше застрелян от полицията, съобщава ВВС. Пострадали са около 20 души. 

По-рано световните медии съобщиха за стрелба пред парламента. В Twiiter полицията определи ситуацията като "терористичен инцидент".

 

 

Властите съобщават за един нападател, който е преминал с колата си през пешеходната зона пред сградата на парламента. След това е извадил нож и е ранил един полицай. Полицията е застреляла нападателя, който се е опитал да влезе в сградата на парламента, пише CNBC.

Изборът на място на атаката не е случаен, каза премиерът Тереза Мей в изявление след извънредно заседание на правителството след атаката, посочва The Independent. Тя беше на мястото на нападението и беше изведена със сребрист Jaguar по време на стрелбата.

"Терористът избра да атакува сърцето на нашата столица, където хора от всички националности, религии и култури се събират заедно и празнуват ценностите като свобода, демокрацията и свободата на словото", каза Мей.

Тя е категорична, че Лондон и институциите ще продължат със своя ритъм на работа, независимо от атаката. Парламентът ще има заседание в четвъртък, допълни британският премиер

Полицията призова да бъдат избягвани местата около парламента - традиционна дестинация за туристите в британската столица. Властите призовават и очевидците на инцидента да се свържат с тях за изясняване на ситуацията. 

* Статията е актуализирана към 00:30 часа на 23 март

 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още