IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ципрас: МВФ трябва да реши дали ще участва в спасителната програма на Гърция до края на годината

Фондът засега подкрепя "принципно" поредната спасителна програма

19:26 | 10.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Международният валутен фонд (МВФ) трябва да реши дали ще финансира настоящата спасителна програма на Гърция до края на годината и да помогне на страната да завърши навреме предстоящия преглед на програмата, заяви премиерът Алексис Ципрас, цитиран от Ройтерс. 

Правителствата на еврозоната одобриха през юни нова кредитна линия за Гърция на стойност близо 10 милиарда долара, след като МВФ заяви, че би се присъединил "принципно" към настоящата спасителна програма, третата от 2010 г. насам, информира БТА.

"Ние можем да живеем със или без присъствието на МВФ", заяви Ципрас на брифинг с медиите на Международния панаир в Солун. "Това, което не можем да направим, е да живеем в положение, в което МВФ е с единия крак вътре и с другия вън".

Краят на годината би бил "разумен срок" за Фонда да реши, добави той. Атина възнамерява да приключи следващия преглед на програмата бързо, посочи още премиерът, като отбеляза, че Гърция ще бъде финансово независима от 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още