IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse отчете изненадваща печалба за третото тримесечие

Стратегията на главния изпълнителен директор Тиджане Тиам да намалява разходите и да съкращава работни места явно дава резултат

10:56 | 03.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Credit Suisse Group отчете изненадваща печалба за третото тримесечие с подкрепата на всички основни подразделения, след като главният изпълнителен директор Тиджане Тиам продължава да намалява разходите и да съкращава работни места, съобщава Bloomberg.

Нетната печалба се е понижила до 41 млн. швейц. франка от 779 млн. франка преди година, заяви базираната в Цюрих банка в съобщение в четвъртък. Анализаторите предвиждаха загуба от 150 млн. франка, сочи медианната оценка от 7 мнения в анкета на Bloomberg. Съотношението на базовия капитал от първи ред е нараснало до 12% от 11,8% в края на юни.

Откакто пое поста миналата година, Тиам съкрати хиляди работни места, намали рязко рисковите активи, ограничи бизнеса с ценни книжа и обеща да се фокусира повече върху управлението на парите на богатите, за да засили печалбата. 54-годишният главен изпълнителен директор каза в четвъртък, че макар перспективите да остават „предизвикателни“, вторият по големина швейцарски кредитор е напът да задмине целите си по намаляването на разходите тази година.

Credit Suisse е изгубила около 39% от пазарната си стойност от началото на годината. Макар че цената на акциите успя да се възстанови донякъде от юли насам, когато достигна рекордно дъно от 9,76 франка, тя все още е с 48% по-ниска, откакто Тиам замени Брейди Дъган през юли 2015 г.

Credit Suisse обяви още, че разходите за преструктуриране възлизат на 145 млн. франка през третото тримесечие.

Азиатско-тихоокеанското подразделение отчита печалба преди данъците в размер на 152 млн. франка спрямо 162 млн. франка година по-рано с нови нетни активи за 4,6 млрд. франка. Бизнесът с управление на благосъстоянието отчита печалба от 245 млн. франка спрямо 197 млн. франка през миналата година с нови нетни активи за 4,4 млрд. франка.

Подразделението за глобалните пазари, в което се намира търговията с ценни книжа, отчете печалба преди данъците за 87 млн. франка спрямо 263 млн. франка на годишна база. Credit Suisse обаче е спечелила по-малко от възстановяването на търговията с облигации в сравнение с други свои колеги, като приходите от търговията с облигации са нараснали с едва 3% до 719 млн. франка. Приходите от търговия с акциите са се сринали с 38% до 324 млн. франка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още