Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ДДС за туризма в Ирландия ще бъде вдигнат, когато са ясни последиците от Brexit

Страната отчита рекорден растеж на туристическите посещения и по-високи цени, особено в Дъблин

ДДС за туризма в Ирландия ще бъде вдигнат, когато са ясни последиците от Brexit

Снимка: Архив Ройтерс

Ирландия показа готовност да отмени някои данъчни облекчения, които целяха да насърчат бизнес активността и ще реши съдбата на намаления данък добавена стойност (ДДС) в туризма, когато има по-ясна картина за последиците от Brexit, съобщи днес финансовият министър на страната Паскал Донъхоу, цитиран от Ройтерс.

Намаляването на данъка за хотелите, ресторантите и другите туристически дейности от 13,5 на 9 процента през 2011 година успя да съживи сектора след финансовата криза в Ирландия, припомня БТА.

Сега страната отчита рекорден растеж на туристическите посещения и по-високи цени, особено в Дъблин.

Макар броят на туристите да се е увеличил с 2,5 на сто тази година, отслабването на британската лира след решението на британците да напуснат ЕС намали туристическите посещения в Ирландия със 7 процента, докато през предишните години броят им отчиташе двуцифрен растеж.

Това накара Донъхоу да запази по-ниския данък в бюджета за 2018 година, представен вчера. Той обаче обърна внимание на рязкото повишение на държавната такса върху търговската собственост - друга област, която се възстанови след намаляването на ставката, което е сигнал за бъдещите му намерения.

Ще взема решение за ДДС, когато ми стане по-ясно какво се случва в британския туристически сектор, посочи Донъхоу пред телевизия Ар Ти И.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Европа
Готова ли е Гърция да се изправи на крака?