IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейселблум: Поведението на Германия спрямо Гърция няма да се промени след оттеглянето на Шойбле

Атина трябва да приключи всички реформи, коментира председателят на Еврогрупата

10:39 | 02.10.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум. Снимка: Архив Ройтерс

Поведението на Германия спрямо Гърция няма да се промени след оттеглянето на Волфганг Шойбле от финансовото министерство на страната, твърди ръководителят на Еврогрупата Йерун Дейсеблум в интервю за гръцкия в. "Катимерини". 

Дейсеблум изтъква необходимостта да бъде подкрепена по всякакъв начин политическата стабилност в Гърция и в страната да няма избори преди края на мандата на сегашното правителство, който изтича през 2019 г.

Той смята, че предсрочните избори в Гърция през 2014 г. са били грешка, тъй като не са позволили да бъде финализирана втората спасителна програма. В резултат на това икономиката на страната е понесла загуби и е било необходимо да бъде одобрена трета такава програма, предава БТА.

Ръководителят на Еврогрупата подчертава, че това, което стои на преден план пред Гърция, е приключване на всички реформи, които се отнасят до икономиката и държавната администрация. Това трябва да стане в тясно взаимодействие с нейните партньори, което да доведе до споразумение с тях относно по-нататъшното намаляване на гръцкия дълг. 

Йерун Дейселблум посочва, че миксът от мерки за намаляване на държавните разходи и увеличаване на данъците е предмет на договаряне между Атина и институцията, но припомня, че надзорът над гръцката икономика е реален и за Гърция след приключване на нейната трета спасителна програма. 

Пред в. "Катимерини" Дейселблум казва още, че за да дойдат инвеститори в Гърция и да бъде подпомогнат растежът са необходими прозрачност и доверие по отношение на банковата система на страната. 

Oще по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още