Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Deutsche Bank иска от доставчиците си печат за ESG-съответствие

За всеки нов или удължен договор на стойност над 500 хил. евро годишно от доставчиците ще се изисква оценка за устойчивост от външни агенции

Deutsche Bank иска от доставчиците си печат за ESG-съответствие

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

 

Според вътрешнофирмен меморандум от юли нататък Deutsche Bank ще изисква от своите доставчици да представят оценка по критериите за ESG за по-големи договори. За всеки нов или удължен договор на стойност над 500 хил. евро годишно доставчиците ще трябва да представят оценка за устойчивост, изготвена от външни рейтингови агенции, се посочва в съобщението, цитирано от Ройтерс.

Още по темата

В тази връзка банката иска да затегне правилата в началото на 2023 г: След тази дата нови договори в същия обем ще бъдат възлагани само на доставчици, които са получили достатъчно висок резултат в оценката на устойчивостта.

Запознат с въпроса източник заявява, че главният изпълнителен директор на банката Кристиан Зевинг ще представи плановете по време на годишното общо събрание в четвъртък.

Това е първият път, в който Deutsche Bank се ангажира с график за проекта, за който финансовата институция съобщи миналата година. Кредиторът харчи над 8 млрд. евро годишно за продукти и услуги от доставчици.

Според информацията Deutsche Bank използва рейтинговите агенции EcoVadis и MSCI ESG, за да оцени тези бизнес партньори. „Достатъчно добра оценка за устойчивост" съответства на поне 25 от 100-те точки, които могат да бъдат постигнати в случая на EcoVadis.

През последните години Deutsche Bank се рекламира с обещанието да подкрепя компаниите по пътя им към по-устойчива икономика. Природозащитниците обаче критикуват дейността на базираната във Франкфурт институция и възнамеряват да протестират срещу финансирането на петролния сектор пред централата на концерна по време на годишното общо събрание.
 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Европа
Изненада ли е оттегленото от Ердоган вето за членство на Финландия и Швеция в НАТО?