IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank няма да съкращава допълнителни работни места

По-голямата част от закритите позиции ще бъдат в Германия

18:49 | 08.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Deutsche Bank съобщи, че няма планове да съкращава още работни места извън 18 000-те позиции, които бяха обявени преди време, предава Ройтерс.

Банката подчерта също в комюнике, че значителен брой работни места ще бъдат съкратени в Германия, която е най-голямата локация на Deutsche Bank.

Кредиторът, който вероятно ще регистрира загуба през 2019 г., обяви по-рано тази година големи съкращения на работни места и планове да закрие някои от операциите си след провала на преговорите за сливане с конкурента й Commerzbank.

Ръководители на компанията заявиха, че всички подразделения на банката ще бъдат подложени на съкращения на работните места, без да разкриват повече подробности. В банката работят 91 700 души в цял свят, от които 41 700 се намира в Германия, сочи годишният доклад на Deutsche Bank за 2018 г.

Bloomberg съобщи по-рано днес, като се позова на запознати източници, че около половината от 18 000-те закрити работни места ще бъдат в Германия на фона на усилията на банката да ограничи разходите в подразделението си за банкиране на дребно.

„Твърде рано е да коментираме конкретни подробности. Освен това не коментираме конкретни региони или локации“, съобщи банката по-рано днес в комюнике.

Според запознатите източници Лондон също ще пострада особено тежко от съкращенията на работни места, отчасти заради Brexit, а в САЩ може да бъдат закрити по-малко фронт офис позиции.

Решението ще бъде взето преди деня на инвеститорите през декември, съобщават източниците. Промяната ще се нуждае от одобрението на финансовите регулатори, които до момента заявяват, че гледат положително на съкращенията. Те може да не вземат решение до края на следващата година, посочва един от източниците.

Deutsche Bank е само един от многото големи кредитори, които обявиха съкращения на служители през последните месеци, въпреки че програмата на германския кредитор е най-голямата до момента. HSBC Holdings иска да съкрати 10 хил. работни места, като продаде операциите си по банкиране на дребно във Франция, съобщи запознат източник в понеделник.

Общо европейските банки обявиха официално планове за съкращаване на над 50 хил. работни места от началото на годината, сочат данни на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още