Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Deutsche Bank очаква допълнителни разходи за преструктуриране от 700 млн. евро

В същото време кредиторът очаква стабилни приходи и по-ниски провизии за лоши кредити от очакваното

Deutsche Bank очаква допълнителни разходи за преструктуриране от 700 млн. евро

Джеймс фон Молтке, главен финансов директор на Deutsche Bank AG. Снимка: Bloomberg 

Най-голямата германска частна банка Deutsche Bank твърди, че ще има допълнителни разходи за преструктуриране в размер на около 700 милиона евро, които ще са нужни, за да разшири контрола и да инвестира в растеж. Силните приходи и издръжливата система за кредитиране обаче биха дали на банката повече място за маневри.

Компанията ще отчита разходи за IT инвестиции, съкращаване и промени в клоновата мрежа през годината. В същото време кредиторът очаква стабилни приходи и по-ниски провизии за лоши кредити от очакваното, заяви главният финансов директор Джеймс фон Молтке, цитиран от Bloomberg. 

Още по темата

Приходите на подразделението за инвестиционно банкиране - важен фактор за преструктурирането на банката - ще се свият през третото тримесечие в сравнение с предходната година с около десет процента, каза Фон Молтке на виртуална конференция, организирана от Bank of Americа. Консенсусната прогноза на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, в момента показва, че се очаква приходите от инвестиционно банкиране да спаднат с 19% през третото тримесечие.

Deutsche Bank наближава последния етап от четиригодишен план за възстановяване, обявен през 2019 г. от главния изпълнителен директор Кристиан Зевинг. Той се сблъска с редица проблеми с разходите, но постоянно потвърждава целта си за рентабилност за следващата година. Ралито на световния пазар би увеличило приходите от търговия с ценни книжа и консултации по сделки, а обемът на лошите кредити поради пандемията ще остане нисък.

Очаква се провизиите за заеми за цялата година да възлязат на 15 базисни пункта от кредитния обем на Deutsche Bank, каза фон Молтке, коригирайки прогнозата за 20 базисни пункта от края на юли. Насоките възлизат на провизии по кредити в размер на около 670 милиона евро в сравнение с 1,8 милиарда евро през предходната година.

Директорът на инвестиционното банкиране Марк Федорчик заяви през миналата седмица, че приходите от търговия с ценни книжа са се ускорили през август и първите няколко седмици на септември след по-бавен старт. Налице е и „стабилна дейност" в части от финансовото звено и при консултациите по сделки и набиране на капитал, каза той. Федорчик също така потвърди по-ранната прогноза на компанията, че общите приходи в нейното подразделение тази година ще възлязат на около 9,3 милиарда евро.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Меркел: Ако Шолц стане канцлер, мога да спя спокойно