Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Deutsche Bank отбеляза по-добър от очакванията ръст на печалбата

Това е пето поредно тримесечие на печалба въпреки спада в приходите от инвестиционно банкиране

Deutsche Bank отбеляза по-добър от очакванията ръст на печалбата

Снимка: Архив Ройтерс

Германската банка Deutsche Bank отчете по-добър от очакваното ръст на печалбата от 7% за третото тримесечие в сряда. Това е пето поредно тримесечие на печалба въпреки спада в приходите от инвестиционно банкиране, съобщава Ройтерс.

Печалбата, макар и значително по-малка от тази на основните американски конкуренти, е победа за главния изпълнителен директор Кристиан Зевинг, който през 2019 г. предприе преструктуриране за 9 млрд. евро след серия от регулаторни неуспехи и загуби за милиарди през последното десетилетие.

Още по темата

Нетната печалба за третото тримесечие възлиза на 194 млн. евро спрямо печалба от 182 млн. евро година по-рано. Очакванията на анализаторите бяха за печалба от 135 млн. евро.

Петото поредно тримесечие на печалба представлява най-дългата подобна серия от 2012 г.

Фокусирани сме върху това да постигаме ефективност, докато поддържаме строг контрол, и сме убедени, че ще постигнем целите на Deutsche Bank за 2022 г.“, заяви Зевинг.

Част от преструктурирането включва по-малка зависимост от на моменти волатилната печалба от инвестиционното банкиране, но подразделението, поне през последните тримесечия, отново е най-големият генератор на приходи за банката.

Въпреки че приходите от подразделението са намалели с 6% през третото тримесечие на годишна база, тъй като пандемичният бум на търговия отслабна, резултатите са напът да отговорят на миналогодишните, заяви Deutsche Bank. Това ще бъде значително подобрение спрямо 2019 г.

Консултантският бизнес е спечелил от глобалната вълна от сделки за сливания и придобивания, като приходите са скочили с 82% до 118 млн. евро.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Кадър на деня за 27 ноември