IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank планира да закрие 20 хил. работни места

Това се равнява на над 1/6 от позициите на пълно работно време

21:22 | 28.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германската банка Deutsche Bank обмисля да закрие между 15 хил. и 20 хил. работни места, или над една на всеки шест позиции на пълно работно време в цял свят, съобщават Wall Street Journal и Ройтерс, като се позовават на запознати източници.

Ако бъдат осъществени, съкращенията ще съставляват между 16% и 22% от 91 463-те служители на банката в цял свят.
Процесът на закриването на работните места вероятно ще продължи повече от една година и ще бъде разпределен между регионите и бизнесите, допълва Wall Street Journal. Очаква се най-много да пострадат операциите на Deutsche Bank в САЩ и подразделението й за инвестиционно банкиране като цяло.

Разговорите на високо равнище за преструктурирането са се състояли в четвъртък и петък, но все още не е взето окончателно решение, заяви запознат източник пред Ройтерс.

Deutsche Bank финализира план, който може да елиминира стотици работни места в подразделенията за търговия с акции и изследвания, както и търговия с деривати, в рамките на широко преструктуриране, съобщава Bloomberg, като се позовава на свои източници.

Миналата седмица Ройтерс съобщи, като се позова на близки до компанията източници, че тя планира да намали размера на бизнеса си с акции в САЩ, като остави само едно подразделение за обслужване на корпоративни клиенти и на хора с голямо нетно състояние.

Наред с предизвикателствата пред основния й бизнес Deutsche Bank е изправена пред мащабно разследване от американските правоприлагащи органи по обвинения в пране на пари. Комисии в Камарата на представителите поискаха също подробности за кредитните отношения на банката с президента Доналд Тръмп и други приближени до администрацията и бизнеса му.

Една положителна новина дойде вчера, когато американското подразделение на Deutsche Bank премина стрес тестовете на Федералния резерв. Миналата година тя беше единствената банка, подложена на тестовете, която се провали. Тогава регулаторите посочиха пропуски в капиталовото планиране и контрола на риска.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Кристиан Зевинг опитва да убеди инвеститорите, че може да стабилизира най-голямата банка в Германия, чиито книжа достигнаха най-ниското си ниво в историята този месец. Той заяви пред инвеститори на ежегодното събрание миналия месец, че Deutsche е готова на „тежки съкращения“ в инвестиционната си банка.

Планираните съкращения ще надхвърлят доброволното напускане, казват запознати източници пред Wall Street Journal. Разходите по закриването на работните места зависят отчасти от трудовите договори, включително тези от тях, които включват силните профсъюзи в Германия, и от обезщетенията при прекратяване на трудовите правоотношения.

Deutsche Bank е информирала инвеститорите да очакват подробности по преструктурирането до обявяването на резултатите й за второто тримесечие на 24 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още