IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank решава за закриването на работни места на 7 юли

Миналия месец ръководителят на кредитора Кристиан Зевинг обеща тежки съкращения за стабилизирането му

17:55 | 29.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Надзорният съвет на Deutsche Bank ще проведе заседание на 7 юли, за да обсъди голямо преструктуриране, което може да доведе до закриването на 20 хил. работни места, съобщиха трима запознати източници, цитирани от Ройтерс.

Главният изпълнителен директор Кристиан Зевинг намекна миналия месец за мащабно преструктуриране, като обеща на акционерите „тежки съкращения“ в инвестиционната банка за стабилизиране на кредитора след неуспешния опит за сливане с конкурента й Commerzbank.

Наред със съкращаване на работни места банката обмисля да свие ръководния си орган, разкриха двама от източниците. Инвестиционната банка ще бъде представена в борда от Зевинг вместо да има място на масата, както е в момента.

Ветеранът Гарт Ричи оглавява инвестиционната банка, но се обсъжда план за повишаването на банкерите Щефан Хупс и Марк Федорчик, които да ръководят подразделението, съобщават източниците.

Третият източник определи плановете като мъгляви и допълни, че по много аспекти все още не е взето решение.

Банката съобщи, че работи по мерки за ускоряване на трансформацията си с оглед подобряването на устойчивата й рентабилност.

„Ще уведомим всички акционери, ако и когато се налага“, допълни Deutsche Bank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още