IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank спира инвестиционното си банкиране в Русия

Ходът трябва да приключи до края на годината и ще засегне около 200 служители в звеното

14:44 | 18.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bank спира инвестиционното си банкиране в Русия

Deutsche Bank AG ще изтегли операциите си по инвестиционно банкиране от Русия. За това съобщават от германската банка, пише Wall Street Journal. Изданието посочва, че това е една от първите значителни стъпки под управлението на новия съизпълнителен директор, който планира по-мащабни промени в компанията.

Ходът, който според банката ще бъде приключен в голямата си част до края на годината, ще засегне около 200 служители в инвестиционното звено, базирано в Русия, което предоставя консултантски услуги и услуги, свързани с търговията с ценни книжа.

Стотици служители на Deutsche Bank, които работят в Русия в технологичното звено, това за управление на парични средства и други определени финансови услуги, измежду които банки и корпорации, се очаква да запазят работните си места. Но сега банката ще предоставя основни услуги по инвестиционно банкиране, търговия с акции и други съществуващи банкови услуги на руски клиенти от други държави.

Банката посочва, че ще използва трети руски фирми, които да извършват сделки, където е необходимо.

Deutsche Bank заявява в становището си, че затварянето на бизнеса по инвестиционно банкиране в Русия ще „намали сложността, разходите, рисковете и капиталовата поглъщаемост“.

Ходът идва в момент, в който банката и регулаторните органи в Европа и САЩ разследват потенциално пране на пари от руски клиенти на Deutsche Bank, и проверяват адекватността на системите за съответствие, твърдят запознати.

През юли от банката съобщиха, че преглеждат търговските сделки на „определени клиенти“, сключени с посредничеството на офисите в Москва и Лондон. Според запознати въпросните сделки са за ценни книжа на стойност милиарди долари.

Новият съизпълнителен директор на Deutsche Bank Джон Креън планира промени, насочени към намаляване на разходите, стимулиране на рентабилността, които да помогнат на банката да се възстанови от серията регулаторни грешки.

Мениджмънтът заяви, че ще представи детайлна стратегия до края на октомври.

Банката има дълбоки корени в Русия, където прави бизнес вече 134 години. По-рано Deutsche осигуряваше финансиране за международни сделки. През последните няколко години трезорът се присъедини към други чужди кредитори, които разшириха услугите за търговия с ценни книжа и сключване на сделки в Русия.

Икономическите проблеми и ограничения, наложени от САЩ и европейските правителства, по отношение на връзките на банката с руски компании и физически лица се отрази на печалбите, свързани с бизнеса в Русия.

Миналата седмица WSJ писа, че директорите на Deutsche Bank не очакват планираното изтегляне от Русия да има голямо влияние върху финансите на банката. При оповестяването на новината в петък от германската банка не посочиха никакви финансови детайли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още