Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Deutsche Börse обещава на акционерите по-нататъшен растеж

Окуражен от изненадващо доброто първо тримесечие, борсовият оператор иска да се справи по-добре от планираното през 2022 г.

Deutsche Börse обещава на акционерите по-нататъшен растеж

Снимка: Bloomberg LP

Deutsche Börse гледа уверено в бъдещето и обещава на своите акционери по-нататъшен растеж. „Въз основа на отличното първо тримесечие очакваме да надминем първоначалните прогнози за 2022 г.", заяви главният изпълнителен директор на групата Теодор Ваймер на онлайн годишното общо събрание на компанията в сряда, цитиран от DPA.

„Очакваме приходите вероятно да нараснат до над 3,8 милиарда евро през тази година. А печалбата ни да достигне повече от 2,2 милиарда евро". Повече от половината от целевия растеж ще бъде постигнат от оператора на борсата във Франкфурт със собствени средства, уточни Ваймер.

Още по темата

Бордът на директорите на Deutsche Börse си е поставил за цел да постигне средногодишен ръст от 10% през периода до 2023 г. - както по отношение на нетните приходи, така и на оперативната печалба, включително и с помощта на придобивания. През миналата година Deutsche Börse увеличи нетните си приходи и печалба въпреки спада на бизнеса с акции и деривати - също благодарение на придобиванията.

Наред с други неща, борсата придоби мажоритарен дял в американския консултант по правата на глас ISS. „Акционерите могат да бъдат много доволни от резултатите на Deutsche Börse през финансовата 2021 година", хвали компанията Андреас Томе от Deka Investment.

„Deutsche Börse постигна значителен напредък в областта на устойчивото развитие. Преди всичко придобиването на ISS придвижи групата напред", посочва Томе в писмено изявление.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Европа Deutsche Boerse

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Европа
Изненада ли е оттегленото от Ердоган вето за членство на Финландия и Швеция в НАТО?