IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорите на Deutsche Bank хвърлиха кърпата

Юрген Фичен и Аншу Джейн напускат банката слред разследването за пране на пари в Русия

19:55 | 07.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Джейн и Фичен. Снимка: Ройтерс</em></p>

Джейн и Фичен. Снимка: Ройтерс

Проточващата се от дълго време насам мениджърска криза в Deutsche Bank сега доведе до тежки последици. Двамата главни директори на най-голямата германска банка Юрген Фичен и Аншу Джейн са подали оставка, предаде DPA.

В съобщение самата банка пише, че Джейн напуска поста на 30 юни, а Фитчен - на 19 май догодина. Първоначално договорите на двамата бяха със срок до 31 март 2017 г. 

На мястото на Джейн в Съвета на директорите ще бъде назначен Джон Крайън, бивш ръководител на финансова дирекция в швейцарската банка UBS. 54-годишният Крайън не е непознат за Deutsche Bank. От 2013 г. той е член на Надзорния съвет на банката и председател на одиторската комисия. Освен това е член на комисията по рисковете.
 
Фичен и Джайн поеха ръководството на банката през 2012 година след оставката на Йозеф Акерман. Според Financial Times обаче двамата ще останат в банката като консултанти.

В средата на май Deutsche Bank потвърди, че се води вътрешно разследване в подразделението й за инвестиции в Русия по подозрение в пране на пари.

Какво се случи, за да се стигне до тук - коментират Делян Петришки от ТВ Bulgaria ON AIR и Свилен Колев oт Investor.bg в рубриката Investor LIVE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още