IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джефри ван Орден: Брюксел не е гъвкав в преговорите за Brexit

Ако има още един референдум във Великобритания, той отново ще покаже, че хората искат да излязат от ЕС, коментира евродепутатът

11:29 | 07.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Да направим сделката за Brexit, призова по БНР евродепутатът Джефри ван Орден, който е бивш докладчик за напредъка на България по пътя към членството и в Европейския съюз (ЕС). Според него вероятността за сделка е 60 към 40.

„Премиерът го каза точно – искаме да излезем със сделка. Ако е възможно да тръгнем без сделка, ще го направим, ако е удачно за политиката и за народа. Мисля, че няма повече смисъл да го отлагаме“, коментира Джефри ван Орден.

Според него, ако има още един референдум във Великобритания, той отново ще покаже, че хората искат да излязат от Евросъюза.

„Хората във Великобритания подкрепят премиера. Има партии, които са против това. Те си имат отделна цел. Смятам, че Брюксел не е гъвкав по отношение на преговорите и няма добра воля да ги води. Ние казваме, че в ЕС нищо не е възможно, а всичко е възможно, ако има политическо желание. Брюксел трябва да направи тази сделка в близко време, иначе отношенията между ЕС и Великобритания няма да са добри в бъдеще. Смятам, че е много важно да имаме хубави отношения. Трябва повече държави по време на Европейския съвет да кажат, че трябва да се направи тази сделка сега“, коментира евродепутатът.

Той е категоричен, че трябва да се защити суверенитета на Великобритания и Северна Ирландия.

„Също така искаме да има хубави взаимоотношения и възможност за партньорство между Северна Ирландия и Ирландия. Няма причина това да не се случи“, смята Джефри ван Орден.

За състава на новата Европейска комисия евродепутатът смята, че ще има две промени – вероятно за Унгария и за Румъния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още