IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джовани Кеслер напуска директорския пост в ОЛАФ

Временно ръководството ще бъде поето от британеца Николас Илет

13:52 | 11.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джовани Кеслер. Снимка: архив Ройтерс</p>

Джовани Кеслер. Снимка: архив Ройтерс

Джовани Кеслер е преназначен към италианската митническа служба, съобщи днес Европейската комисия. Досега Кеслер, който е италианец, бе генерален директор на Европейската служба за борба с измамите със средства от ЕС (ОЛАФ), припомня БТА. 

В съобщението пише, че Кеслер е пренасочен "в интерес на работата". Временно ръководството на ОЛАФ ще бъде поето от британеца Николас Илет. Очаква се нов директор на ОЛАФ да бъде назначен в първите месеци на следващата година.

Илет работи в ЕК от 2002 година, уточнява комисията. Той временно е ръководил европейската служба за борба с измамите през 2010 година.

Миналата година ЕК лиши Кеслер от дипломатически имунитет, за да бъде разпитан от белгийското правосъдие по случая с оттеглянето на малтийския еврокомисар Джон Дали през 2012 година. Дали бе принуден да напусне комисията, след като бе обвинен от ОЛАФ в търговия с влияние в полза на тютюнопроизводители. Кеслер бе заподозрян, че е прибегнал до средства за уличаването на Дали, незаконни според белгийското законодателство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още