IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джовани Триа: Италия ще постигне сделка с ЕК относно финансите

Според италианския финансов министър дефицитът на страната може да бъде понижен до 2,1-2,2%

17:30 | 09.06.19 г.
<p>
	Финансовият министър на Италия Джовани Триа. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Финансовият министър на Италия Джовани Триа. Снимка: Ройтерс

Финансовият министър на Италия Джовани Триа заяви в неделя, че е сигурен в способността си да постигне сделка с Европейската комисия (ЕК) относно публичните финанси на страната въпреки заплахите за дисциплинарни наказания, съобщава Ройтерс. 

„Уверен съм, че можем да намерим решение, защото поведението на италианското правителство е насочено към това да бъде в съответствие с финансовите правила“, сподели Триа, отговаряйки на въпрос след срещата на министрите от Г-20 в Япония.

Той допълни, че правителството ще се опита да покаже, че „нашата програма може да направи публичните финанси на Италия да бъдат в съответствие“ с регулациите на ЕК.

Триа се придържа към официалната правителствена прогноза за държавния дефицит, като съотношението между дефицит и брутен вътрешен продукт беше намалено до 2,4%. Министърът добави, че тази стойност може да бъде намалена до 2,1-2,2 на сто.

Паралелно с Триа, гуверньорът на Италианската централна банка Игнацио Виско сподели, че рисковете около големия дълг на страната не са били предмет на дискусия по време на срещата на водещите финансови министри от Г-20.

От своя страна финансовият министър на Франция Бруно Льо Мер заяви, че е необходимо да се запази съюза между Renault SA и японския концерн Nissan Motor Co.

Той добави, че не е негова работа да се срещне с главния изпълнителен директор на Nissan Хирото Сайкава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още