IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Туск ще търси решенията на реалните проблеми на европейците

До края на годината ЕС трябва да даде ход на европейската програма за сътрудничество в областта на отбраната

21:20 | 29.09.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Доналд Туск. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Туск. Снимка: Архив Ройтерс

"Ще се концентрирам в намирането на реалните решения на реалните проблеми на нашите граждани, които се притесняват за сигурността, миграцията и безработицата", коментира председателят на Европейския съвет Доналд Туск по време на пресконференция след неформалната среща на европейските лидери в Талин.

За него основната задача е да запази обединен Европейския съюз, посочват от пресцентъра на Съвета.
Туск обясни, че по време на срещата е започнал консултации със страните от общността, за да изготви работната програма на европейските лидери през следващата година.

"Нещо, което мога да нарека "Дневен ред на лидерите 2017/2018", посочи той и допълни, че напредъкът по него ще бъде стъпка по стъпка, въпрос по въпрос.

Сред тях е даване на ход на европейската програма за сътрудничество в областта на отбраната до края на годината, както и бъдещото укрепване на икономическия и монетарния съвет на общността с фокус върху финализиране на Банковия съюз, стана ясно още от думите на Туск. 

По време на срещата в естонската столица лидерите на общността дискутираха възможностите за ЕС, свързани с развитието на новите технологии. Европа трябва да използва предимствата от всичко - развитието на роботите и т.н.

Доналд Туск посочи в пресконференцията след срещата в Талин, че ЕС трябва да управлява рисковете, свързани с цифровата революция, за обществото и демокрацията.

В Естония лидерите на ЕС имаха разговори и по отношение на Brexit. Според председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер обаче няма големи надежди за сериозен пробив в преговорите с Лондон през следващия месец. В същото време британският премиер Тереза Мей смята, че има добър напредък в разговорите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 20 rate down comment 1
Lucifer
преди 6 години
Тръмп го каза в прав текст: НАТО е отживелица, вашата сигурност не е наш проблем, Америка на 1-во място, всички др. да го д*х*т...и май си е прав..."когато цъфнат теменугите и топъл вятър пак човек, е*и им ****ката на другите и сам за себе си живей"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 6
majnata
преди 6 години
Създаването на обща европейска/германска/ войска ли е реалният проблем на европееца ?! Май пак баламосвате читателя , а , Инвестора ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още