IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двама души са задържани в Германия по подозрения за подготвян атентат

Заподозрените са братя от Косово, смята се, че са планирали нападение над търговски център

08:49 | 23.12.16 г.
<p>
	Общо 12 души загинаха, след като в понеделник вечерта камион се вряза в коледен базар в Берлин.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Общо 12 души загинаха, след като в понеделник вечерта камион се вряза в коледен базар в Берлин. Снимка: Ройтерс

Двама души са били арестувани в германския град Дуисбург по подозрение, че са подготвяли терористично нападение, съобщава германската полиция, цитирана от ДПА.

Заподозрените - двама братя от Косово на 28 и 31 години, са планирали нападение срещу търговски център в Оберхаузен, предава БТА.

Властите разследват до какъв етап на подготовката за нападение са достигнали заподозрените и дали са замесени повече хора. 

Полицията съобщава, че в района на търговския център и прилежащия към него коледен базар са засилени мерките за сигурност.

Не се уточнява дали има връзка между планираната атака в Оберхаузен и нападението на коледния базар в Берлин в понеделник, при което загинаха 12 души и десетки бяха ранени.

За атаката с камион над коледния базар в Берлин се издирва тунизийски гражданин. Първоначално властите бяха задържали друг заподозрян, който беше освободен няколко часа след атентата заради липса на доказателства срещу него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още