IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дългът на Ирландия намаля с 3,6 млрд. евро благодарение на счетоводна грешка

Ирландското министерство на финансите обяви, че през 2010 г. в отчетите на две правителствени служби са обявени едни и същи задължения за 3,6 млрд. евро

20:58 | 01.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Дългът на Ирландия намаля с 3,6 млрд. евро благодарение на счетоводна грешка

 

Националният дълг на Ирландия е в по-добро състояние от обявеното по-рано благодарение на счетоводна грешка за 3,6 млрд. евро, съобщава ирландското министерство на финансите, цитирано от Асошиейтед прес.

Министерството обяви днес, че през 2010 г. в отчетите на две правителствени служби са обявени едни и същи задължения за 3,6 млрд. евро.

Счетоводителите на правителството са открили грешката при подготовката на средносрочната финансова перспектива на страната.

По този начин дългът на Ирландия за 2010 година се намалява до 144,5 млрд. евро или 92,7 % от брутния вътрешен продукт (БВП) спрямо обявените по-рано 95% от БВП.

Прогнозира се, че през 2011 г. дългът на страната ще достигне 169,4 млрд. евро или 109% от БВП.

Според условията на международната финансова помощ, получена от Ирландия през ноември 2010 година, Дъблин трябва да намали бюджетния си дефицит и да ограничи нарастването на дълга си спрямо БВП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Толкоз безработни счетоводители излизат от нашите университети, вземете наемете няколко да ви оправят счетоводството. Но иначе по-сериозно: това вече е подигравка със всички граждани на ЕС, от най-бедните (ние) до най богатите (които и да са те в момента). Сега чакаме грешки в Испания, Португалия, Гърция,Франция и Англия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
koly-03
преди 12 години
Да бе да !! Така взаимно се цакат, за да намалят вноските си към фонда за спасяване. Нали помните грешката на Германия отпреди дни, за 55,5 милиарда евро. Смешници - цакат се до последният дъх на еврото !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още