IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EasyJet анулира 30% от полетите си във Франция заради стачка

Синдикатите протестират срещу лошите условия на труд, намаляването на годишните бонуси и лошото планиране на труда

09:07 | 31.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
EasyJet анулира 30% от полетите си във Франция заради стачка

Британската нискотарифна компания easyJet анулира 30 на сто от днешните си полети във Франция заради стачка на френските стюарди и стюардеси на авиопревозвача, предаде AFP.

Синдикатите на стюардите и стюардесите протестират срещу лошите условия на труд, намаляването на годишните бонуси и лошото планиране на труда. Те предупредиха, че ще стачкуват както днес, така и на 1 януари. Подобна стачка имаше и по Коледа.

ЕasyJet пояснява, че заради новия протест на Нова година ще бъдат засегнати 70 полета основно на главните парижки летища Ройси и Орли. От Роаси са анулирани 24 полета, планирани за днес, а от Орли засега са анулирани 14 планирани полета, пише БТА.

Прогнозите за анулирани полети за 1 януари ще бъдат обявени по-късно през деня. Най-много анулирани утре полети са от Париж за Лион, Ница и Лил. Засега не се съобщава за анулирани полети за чужбина.

Втората по големина в Европа нискотарифна авиокомпания отчете по-голяма от прогнозираното годишна печалба и заяви, че ще увеличи капацитета на обслужваните пътници с около 5 на сто през тази година.

Печалбата преди облагане с данъци за приключилата на 30 септември фискална година на дружеството се покачи с 21% до 581 млн. Паунда от 478 млн. паунда година по-рано. По този начин финансовият резултат на базираната в Лутън, Англия, компания надхвърли прогнозите на анкетираните от Bloomberg експерти за ниво от 578,8 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още