IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК пусна сайт за възобновяването на пътуванията в ЕС

На сайта се публикува информация в реално време за границите и наличните транспортни и туристически услуги в държавите членки на блока

17:49 | 15.06.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Европейската комисия (ЕК) стартира уеб платформа за възобновяването на пътуванията и туризма в Европа, съобщават от ЕК. Сайтът Re-open EU ще предоставя информация в реално време за границите и наличните транспортни и туристически услуги в държавите членки на Европейския съюз (ЕС).

В сайта има и практическа информация, предоставена от държавите членки, относно ограниченията за пътуване, общественото здраве и мерките за безопасност, като например физическо дистанциране или носене на маски за лице, както и друга полезна информация за европейските и националните туристически оферти.

Това ще позволи на европейците да вземат отговорни и добре информирани решения за това как да управляват продължаващите рискове, свързани с коронавируса, за да планират своите почивки и пътувания през лятото, посочват от ЕК.

Платформата е част от пакета на Комисията за туризъм и транспорт от 13 май 2020 г., стартиран с цел възстановяване на доверието сред пътуващите в ЕС и подпомагане на европейския туризъм, който трябва да се възобнови безопасно, в съответствие с необходимите здравни предпазни мерки.

Платформата централизира актуална информация от Комисията и държавите членки на едно място. Тя е достъпна на 24-те официални езика на ЕС.

Платформата включва информация и за схеми за патронажни ваучери, които позволяват на потребителите да покажат подкрепа за любимите си хотели или ресторанти, като купуват ваучери за бъдещ престой или хранене, след като местата отворят отново.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още