Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ЕК спечели делата срещу 3 държави за неспазване на миграционното законодателство

Въприсните държави са Полша, Унгария и Чехия, а процедурите срещу тях бяха започнати през 2017 г.

ЕК спечели делата срещу 3 държави за неспазване на миграционното законодателство

Снимка: Bloomberg

Съда на Европейския съюз отсъди в полза на Европейската комисия по делата срещу Полша, Унгария и Чехия, в което те бяха обвинени, че не са се съобразили с решението за приютяване на бежанците в съответствие с националните квоти, информира Bloomberg.

Трите държави „не могат да се позоват нито на своите отговорности по отношение на поддържането на реда и защитата на вътрешната сигурност, нито на предполагаемата неизправност на механизма за релокация, за да избегнат прилагането на този механизъм“, пише в решението на Съдът на ЕС, публикувано в четвъртък.

Още по темата

Европейската комисия започна процедури срещу трите държави през 2017 г. за неспазване на решенето на Съветът на ЕС, прието през 2015 г., за задължително разселване на мигранти предимно от  Италия и Гърция, които понасят тежестта на най-големия приток на търсещи убежище в Европа след Втората световна война. Трите държави бяха сред най-силните критици на т.нар. квотна система, въведена с това решение.

Системата на национални квоти спечели подкрепата на Съда на ЕС в отделно дело от 2017 г., в което унгарския премиер Виктор Орбан пожела отмяната на решението на Съвета.

Номерата на трите дела са: C-715/17 European Commission v. Republic of Poland, C-718/17 European Commission v. Hungary, C-719/17 European Commission v. Czech Republic.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Най-богатият британец и фен на Brexit се мести в Монако