IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Хората ценят много повече времето за туризъм и ваканция

Гръцката хотелиерска индустрия има за какво да благодари на българските туристи в началото на сезона, посочи Доминик Преносил, мениджър в Eagles Resort

12:15 | 04.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Хората започнаха да оценяват много повече времето за туризъм и ваканция. Вече не пътуват само за почивка, наслаждават се на миговете, както е било в миналото. Пътуванията са нещо специално, а това прави още по-интересна нашата работа. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „В развитие“ Доминик Преносил, помощник-мениджър в луксозния комплекс Eagles Resort в Уранополи, Халкидики.

Той подчерта, че гръцката хотелиерска индустрия има за какво да благодари на българските туристи в началото на сезона.

Големи луксозни комплекси, малки семейни хотели и вили за гости посрещат голям брой посетители от България след отварянето на гръцкия туризъм през май.

„Радваме се, че посрещаме много българи тези дни, особено след православния Великден и около официалния ви празник 24 май. Българите са едни от основните ни гости“, обясни той.

Мениджърът уточни, че в началото на сезона хотелът, вилите и бунгалата в комплекса посрещат също туристи от Австрия, Германия и Великобритания.

По думите му в началото на май запитванията и реализираните нощувки са се увеличавали много бавно, но сега се наблюдава значителен ръст, особено в резервациите за пиковите юли и август.

„Развълнувани сме, че успяваме да завършим резервациите, да не остават само като запитвания и да помогнем на хората да сбъднат почивката, за която мечтаят“, посочи Доминик Преносил.

Той потвърди, че въпреки облекчаването на част от ограничителните мерки в Гърция хотелите продължават да спазват строги правила за социална дистанция, хигиена и дезинфекция.

„Увеличихме някои мерки и оптимизирахме някои процеси, след като през миналата година видяхме кои мерки работят и кои не. Фокусирани сме върху това да запазим здравето и сигурността на всички посетители“, коментира мениджърът на Eagles Resort.

Доминик Преносил вярва, че сезонът тази година ще бъде по-добър от миналогодишния, а въвеждането на дигитален сертификат за пътуване в ЕС е правилната стъпка за възстановяване на туризма.

Какви са очакванията на гръцкия туристически бизнес за целия сезон и докога ще продължи той?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още