Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Експерт: Макрон не отговори на протестиращите в правилния момент

Гневът на французите вече е твърде голям и не може да бъде спрян с настоящите мерки, смята Цветозара Тронвил

гледано: 1399   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Френското правителство и президентът Еманюел Макрон направиха една твърде съществена грешка по време на протестите в страната. Те реално не отговориха в правилния момент на протестиращите, което доведе и до промяна на тяхното поведение. Това мнение изрази Цветозара Тронвил, председател на Европейската асоциация на жените, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Гневът и недоволството на средностатистическия французин вече са много големи и те няма да бъдат спрени с настоящите мерки, които не са окончателни и не му дават сигурност за по-голяма финансова стабилност“.

Решението на правителството за момента е за мораториум на екологичните такси за автомобили, които искаше да въведе по-рано, конкретизира Тронвил. Това просто е една мярка, която отлага въвеждането им, но нищо не гарантира, че то няма да бъде отново на дневен ред след 6 месеца, добави тя.

„Промяната в политическата картина ще бъде неотложна, ако правителството не излезе пред протестиращите с по-конкретни, ясни и стабилни мерки“.

„Жълтите жилетки“, хората, които протестират във Франция, включват средностатистическите французи на възраст между 30 и 50 години, към които се присъединяват и пенсионерите, посочи Тронвил. Тя добави, че именно това са и гражданите, плащащи данъци, чиито размер непрекъснато расте в последните години.

„Размерът на данъците непрестанно се увеличава във Франция, но търпението има лимит и той се изчерпва, когато французите не могат да осигурят храната си за сметка на данъчния ръст“.

Според госта проблемите в страната са започнали още по време на последните президентски избори там, тъй като гражданите не са имали възможност реално да изберат управлението, което искат. Тя добави, че настоящият държавен глава и визията му за Европа са приемливи за Европейския съюз, но вътрешната му политика е недобра за французите.

"Политиката на Макрон защитава едрия капитал,а налага данъци и увеличава социалната тежест за средния и малък бизнес, което реално може да доведе до вълна от фалитите им. Проблемите във Франция са много сложни. Движението на „жълтите жилетки“ е абсолютният тест на това правителство, на което се даде шанс да се види в каква посока ще управлява живота на французите“.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
ЕС създава регулаторна рамка за функционирането на платформите за краудфъндинг