Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ЕП: До 100 хил. евро да бъдат годишните директни плащания за земеделците

Най-малко 6% от националните директни плащания да се използват за подпомагане на малките и средните земеделски стопанства, настояват евродепутатите

ЕП: До 100 хил. евро да бъдат годишните директни плащания за земеделците

Снимка: Европейският парламент

Евродепутатите гласуваха за прогресивно намаляване на годишните директни плащания за земеделските стопани над 60 000 евро и ограничаването им до 100 000 евро. Това е записано в приетата днес позиция за реформата на селскостопанската политика на ЕС след 2022 година, става ясно от публикация на сайта на институцията. 

Още по темата

В решенията обаче се отбелязва, че на земеделците би могло да се разреши да приспадат 50% от заплатите, свързани със селскостопанската дейност, от общата сума преди намаляването.

Най-малко 6% от националните директни плащания да се използват за подпомагане на малките и средните земеделски стопанства, настояват евродепутатите.

Страните-членки биха могли да използват най-малко 4% от своите бюджети за директни плащания за подкрепа на младите земеделски стопани.

Според евродепутатите допълнителна подкрепа би могла да бъде предоставена от финансирането за развитие на селските райони в случаите, когато инвестициите за младите земеделски стопани могат да са приоритетни.

Европарламентът иска най-малко 35% от бюджета за развитие на селските райони да бъдат насочени към мерки, свързани с околната среда и климата.

Най-малко 30% от бюджета за директни плащания следва също да се използват за схеми за климата и околната среда.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Кадър на деня за 27 септември